szerda

Építsünk blogot (ha már csináltál blogot, ezt a bejegyzést ugord át)

Mindenek előtt csinálj egy blogot, ha már van, annyi baj csinálj még egyet, ha van valami jó blog név ötleted, ne habozz foglald le, még mielőtt másnak is eszébe jut.


Nos, www.blogspot.com kattints ide. Az előkerülő ablakban jobbra fenn: „Jelentkezz be Google fiókoddal” felirat, itt add meg meglévő gmailos email címedet és a hozzá tartozó jelszót. Ha még nincs, hozz létre egyet a www.gmail.com címen.

Bejelentkezésed után a blogod létrehozásának első lépése következik. Az előugró ablak „Regisztráljon a Blogger szolgáltatásra” nevet viseli. Meg kell adnod egy „megjelenő nevet” ez a név fog megjelenni a bejegyzésed szerzőjének (később módosíthatod).

Ne feledd el kipipálni az „elfogadom a szolgáltatási feltételeket” helyet.

„Tovább” és a „Nevezd el a blogodat” ablak jön elő. Add meg a leendő blogod címét, ez lehet bármilyen, általad jónak tartott cím. Elsőre legegyszerűbb a „nevedblogja” később módosíthatod.

A következő a Blog címe (URL), az a cím lesz, melyen a blogodat az interneten meg lehet találni – pontosan úgy mint egy weboldalt. Elsőre írd be ugyanazt, amit az előbb beírtál (legparktikusabb csupa kisbetűvel írni mindent), mikor beírtad kattints az „elérhetőség ellenőrzésére” hogy leellenőrizd nem-e foglalt a cím, ha foglalt válassz más nevet, a rendszer is fog neked javaslatokat tenni.

Ha minden rendben, valami ilyesmit fogsz kapni URL címként: www.nevedblogja.blogspot.com

„Tovább”, és a befejező rész következik, „Válassz sablont a rádiógombbal kijelölt sablont előnézetben megtekintheted és ha tetszik, a „Tovább” feliratra kattintva véglegesítheted azt. Nem kell izgulni, bármikor megváltoztathatod a sablont a későbbiekben.

„Blogod létrejött” máris írhatod első bejegyzésedet, adsz neki egy címet pl. „Első bejegyzésem” és beírsz valamit, amit csak akarsz. Mikor megvan a „Bejegyzés közzététele” gombra kattintva publikálod a bejegyzésedet.

Azonnal meg is tekintheted a frissen létrehozott blogodat. Ugye milyen egyszerű volt, remélem élvezted.

Jó tanács: jegyezd fel valahová az email címet, jelszót amelyekkel bejutottál a Blogger oldalára és a létrehozott URL címet is, ha elfelejted, esélyed sincs, hogy megtaláld.

Kérlek küldjed el nekem a blogod címét, és elmondom a többi tudnivalót is. Az első három blogos jutalmat kap.

Nincsenek megjegyzések: