vasárnap

Merj álmodni, avagy hogyan csalogasd elő az álmaidat?

„Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani” (ismeretlen)

Ahhoz, hogy az álmaink megvalósuljanak, először elő kell csalogatni azokat. Nagyon egyszerű az egész, pár lépés és megvan.

Fontos: senki sem tudja ezt helyetted megcsinálni, senki. Nem bízhatsz meg senkit sem, hogy ezt helyetted megtegye, ez egy intim feladat. Tedd magad szabaddá egy órára és én megmutatom, hogy hogyan csináld.

Lehet hogy túl egyszerűnek fog tűnni, de ne feledd az egyszerű dolgok rendszerint nagyszerűek is.

Amire szükséged lesz az egy toll, és egy papír, én egy füzetet ajánlok, hogy ne kallódjon el az, amit csinálsz, a végén majd világossá fog válni miért is mondom ezt.

Tehát, felkészültél? Igen? Akkor rajta!

Tedd nyitottá az agyadat és tedd fel magadnak a kérdést, mi az amire vágyok, mi az amit birtokolni szeretnék, amit meg szeretnék valósítani. Egy egzotikus utazás, egy új autó, egy új ház, bútor, mosógép, hétvégi ház, plazmatévé, sikeres vállalkozóvá válni, 1 millió Ft. tartalék, 2 millió, 10 millió stb.

Kezdj el írni és írj le mindent, de MINDENT ami eszedbe jut válogatás nélkül, hangsúlyozom válogatás nélkül. Írd le a legvadabb ötleteidet, a legtitkosabb vágyaidat.

Megjegyzés: az, hogy „kifizessem a gázszámlát, a villanyszámlát, lakbért, hiteltörlesztést” nem célok, hanem kötelezettségek, ezeket ne is írd fel.

Tipp. Mikor már úgy tűnik kifogytál az ötletekből, olvasd el amit leírtál és eszedbe fog jutni még néhány ötlet.

Még egy tipp. Írj folyamatosan legalább 10 – 15 percig, ne válogass, ne selejtezz, ne vess el egy ötletet sem, bármilyen vadnak tűnik is.

Megvan? Ha nem sikerült 15 – 20 dolgot felsorolnod, lódulj neki még egyszer.

Mikor megvan, ki kell választani melyik a legfontosabb.

Ezt a következő módon teheted meg: menj végig a listán és találd meg melyik az a cél, melyet megtartanál, ha csak egyet választhatnál (tudod, a Hegylakó c. filmben mi a szlogen „A végén csak egy marad”), mikor megvan írj elébe egy nagy egyest.

Ez az első számú célod.

Hogyan találd meg a kettes számút? Egyszerű a megmaradtakat vizsgáld át ugyanilyen szemszögből, ha csak egyet tarthatnál meg melyik lenne az. Írj elébe egy nagy kettest. Ez a kettes számú célod.

A hármas, négyes, ötös, hatos, hetes célodat hasonló módon keresd meg.

Nehéz volt? Ugye nem? Valószínűleg eltartott egy ideig, mire mindent végiggondoltál, de megérte, lett egy szép listád, ez a TE listád csakis a tiéd.

Tipp. Ha a válogatás közben új ötleted támad azonnal írd le, ha változtatnál a sorrenden, mert úgy érzed valamelyik álom előbbre kívánkozik tedd előrébb.

Tedd biztos helyre ezt a művet, szük
séged lesz még rá, legközelebb megmutatom mi a további teendő.

1 megjegyzés:

Kárpáti Ferenc írta...

Régóta kerestem azt a módszert, amivel elő tudnám csalogatni az álmaimat. Olvastam könyveket, hallgattam cd-ket, előadásokat, de nem volt elég. Feladatra volt szükségem, hogy hogyan? És itt van. :)