hétfő

Vizualizálj, képzeld el hogy MEGVAN!


Vizualizáld a célodat


Ha az előbbi gyakorlatokat elvégezted, már megtettél egy nagy lépést, céljaid felé. Jó ha tudod, hogy még csak az út elején vagy, de már így is előbbre tartasz, mint az emberek 90%-a, akik soha sem foglalkoznak céljaikkal.

Szóval, mostanra a sok – sok cél közül kiválasztottad a legfontosabbat, és a többit is rangsoroltad fontossági sorrendben, azután pedig utána néztél pontosan hogyan is nézzen ki álmaid célja, a lehető legrészletesebben. Arról is gondolkodtál mikorra akarod elérni az adott célt (Határidő).

A következő lépés pedig az, hogy vizualizáld a célodat, vagyis képzeld el, hogy már ott vagy, elérted. Képzeld el, hogy már benne vagy az új házadban, hunyd le szemeidet és gondold végig, hogy éppen hazaérkezel, belépsz a bejáraton az előszobába, lerakod a kabátod, tovább mégy a nappali felé, az ablakon besüt a nap…játszd végig gondolatban az egész folyamatot.

Gondold végig hogyan fogod magad érezni ahogy kényelmes papucsodba bújva leülsz a kedvenc foteledbe, előveszel egy könyvet vagy megnyomod a TV távirányítóját vagy felhívod barátodat, testvéredet és közben élvezed az otthonodat.

Vagy pedig képzeld el, hogy nyomod a gázt ezerrel és száguldasz az autópályán az új autóddal, miközben a CD-ről kedvenc zenéd szól. Puhán siklik az autó a pályán, a motor zaja alig hallatszik, minden csillog, villog élvezed az utazást.

Érted? Csak gondold el, hogy már megvan az, ami után vágyakozol, ettől még nem lesz meg, de ez a gyakorlat sokat fog segíteni abban, hogy az agyad ráálljon ennek a problémának a megoldására és tálcán nyújtsa neked az ötleteket.

Próbáld meg leírni mindezt, folyamatosan dolgozz rajta, finomítsd, éld bele megadat, hogy célban vagy már. Valószínűleg többször is neki kell majd futnod, de érdemes, egyre közelebb leszel a megvalósításhoz.

Megköszönném, ha megírnád tapasztalataidat ezzel a gyakorlat sorral, a „megjegyzés” feliratra kattintva könnyen megteheted.

Nincsenek megjegyzések: