csütörtök

A SÍN, avagy mi fog vezetni a célod felé vezető úton?


Ha mindent végigcsináltál, amiről eddig írtam, gratulálok, ha még nem, csak olvasgatsz, úgy is jó, mert az azt jelenti meg vagy elégedve azzal, ahogy most élsz.

Vagy mégsem vagy?

Akkor vissza az elejére – céljaid kitűzése fejezethez. Nincs mese MEG KELL CSINÁLNOD a gyakorlatokat, komolyan kell dolgoznod rajtuk, de ígérem neked ez nem lesz hiába eltöltött idő.

Nos a SÍN.

Megvannak a célok, pontosítva a kinézésük, határidőt is kitűztél, eljátszottad, hogy már megérkeztél a célba és élvezed azt hogy ott vagy, mi kell még, kérdenéd?

Hát a sín, amely elvezet a célhoz. Kell valami amivel számon tudod tartani, hogy megtettél-e mindent a tervek szerint, rendszeresen, nap, mint nap.

Erre szolgál a „Siker diagram”, a „sín”, mely úgy vezet téged mint a vonatot a sínpár.

Mi is az a siker diagram? A vízszintes tengelyen a hónap napjainak megfelelő számú beosztás, a függőleges tengelyen minden nap egyel növekvő beosztás felfelé és lefelé is. A végeredmény egy fekvő egyenlőszárú háromszög sok - sok beosztással.

MINDEN NAP tenni valamit céljaid elérése érdekében, ha nem teszel, visszafejlődsz. Kell hogy legyenek napi siker terveid, melyek el fognak vezetni a célod eléréséhez.

Pl. Napi három emberrel beszélni, webkonferencia meghívó, személyes bemutató vagy valami cselekvés, amely közelebb visz célodhoz.

Beszéltél mondjuk három személlyel, akkor az első naphoz tartozó felső négyzetet színezd kékre.

Ha nem tetted meg, akkor ugyanahhoz a naphoz tartozó alsó négyzetet színezd kékre.

A következő nap a második naphoz tartozó négyzetekkel tedd meg ugyanezt, majd a harmadik naphoz tartozóval és így tovább.

Az eredmény ideális esetben egy folyamatosan felfelé haladó görbe lesz, ha minden nap megteszed azt amit kitűztél magad elé. Ha nem minden nap sikerül ez, akkor egy le – fel tartó görbét kapsz.

Ha a hónap végén a görbe nem lépte át a vízszintes tengelyt, azaz nem lépett az alsó, negatív részbe jól halasz, csak így tovább.

Ez a diagram segít abban, hogy lásd merre felé tartasz, helyezd el valami jól látható helyre, ahol sűrűn látod. Meglátod milyen hatékonyan fog rávenni arra, hogy megtedd amit vállaltál.

Sok sikert az alkalmazáshoz, ez a diagram sínen fog tartani, csak használd.


Nincsenek megjegyzések: