péntek

Céljaid "kibontása"

„Merni annyi, mint átmenetileg elveszíteni a lábunk alól a talajt. Nem merni, annyi, mint elveszíteni önmagunkat” Soren Kirkegaard

Nos, remélem sikerült megtalálni a céljaidat, ha még nincsenek meg, nincsenek LEÍRVA, akkor menj vissza a Célállítás bejegyzésre, itt találod:


Ha megvannak, akkor gratulálok, megtetted az első, legfontosabb lépést.

Sorba is állítottad őket? Igen? Nagyszerű, lépjünk tovább rgy kicsit.

Megint csak olyan tennivalót fogok mondani, melyet NEKED magadnak kell megcsinálnod. Én csak azt tudom megmondani, mi a teendő.

Vedd magad elé a céljaidat tartalmazó listát és ellenőrizd még egyszer, hogy a fontossági sorrend időközben nem-e változott, ha változott, nyugodtan változtass a sorrenden, hisz ez a TE listád.

Vedd most szemügyre az első helyre sorolt célt – álmot. Képzeld el minél részletesebben, minél részletesebben, hogy milyen lesz.

Például, ha egy új házra vágysz, gondolkodj el azon, hogy hol fog állni az a ház, mekkora lesz, miből épül, mekkora lesz az udvar, lesz-e benne tó, park, szóval a lehető legrészletesebben. Ha van a környékedben olyan ház mely megfelel elvárásaidnak, menj el, fényképezd le és ragaszd be a füzetedbe, melybe a céljaidról írsz.

Tedd meg hasonló módon ugyanezt, ha egy új gépkocsira vágysz (milyen típus, milyen színű, felszereltségű stb.), ha egy egzotikus utazás szerepel első helyen, lapozd fel az utazási ügynökségek kínálatát és válaszd ki hová utaznál, meddig maradnál, mi minden helyi nevezetességet szeretnél meglátogatni stb.

Tölts el ezzel az aktivitással annyi időt, míg ki nem alakul benned a pontos kép arról, hogy milyen lesz, mikor meglesz. Minél részletesebb a kép, annál hamarabb fogod elérni.

Természetesen ha csupán egy új TV-t szeretnél, vagy felújítani a lakásodat, ugyanez a recept, képzeld el, járj utána hogy minél pontosabb képed legyen arról amit célul tűztél ki magad elé.

Legközelebb majd arról írok, hogy mi a következő lépés addig is, állj neki és csináld meg az itt leírtakat.

Nincsenek megjegyzések: