csütörtök

Sodródva nem lehetsz sikeres 1/3 rész

Nem kell jövendőmondónak vagy kártyavetőnek lenned, hogy megjósold egy ember jövőjét.

Elegendő, ha felteszed neki a következő egyszerű kérdést: “Mi életed egyetlen, legfontosabb célja, és mik a terveid az elérésére?”

Erre a kérdésre száz emberből kilencvennyolc valami effélét válaszol: “Szeretnék jól élni és minél sikeresebb lenni!”

Első hallásra talán jól hangzik a válasz, de ha egy kicsit mélyebbre ásol, a ködös vágyak roskatag rétegei mögül teljes életnagyságban előtűnik a sodródó.

Az az ember, akinek mindegy merre tart, aki rendszeint nem sokra viszi az életben, s akinek a sikeres emberek által otthagyott maradékkal kell beérnie – azokéval, akiknek van határozott céljuk az életben, és konkrét tervük céljuk elérésére.

Ahhoz, hogy valaha sikeres légy, most nyomban meg kell határoznod egy pontos célt, és fel kell vázolnod a célod eléréséhez vezető lépéseket. Megjegyzés: a régebbi bejegyzésekben van egy egyszerű módszer erre)

Néhány éve egy Stuart Austin Wier nevű dallasi fickóval dolgoztam együtt. Az általam szerkesztett folyóirat külső munkatársa volt, s alig tudott kijönni a keresetéből.

Alighanem nyomorgó íróként éli le az életét, ha annak a feltalálónak a története, akiről akkortájt írt, váratlanul arra nem ösztönözte volna, hogy gyökeresen változtasson. (folytatás pár nap múlva)

Tipp: állíts be "blogfigyelőt" erre a blogra és automatikusan értesítést kapsz valahányszor új beejgyzés kerül a blogba. Online MLM tippek: Blogfigyelő beállítása

Nincsenek megjegyzések: