hétfő

A siker és a kudarc 1.rész

A kudarc nem egyetlen, kataklizmaszerű esemény. Nem máról holnapra vallunk kudarcot. A kudarc a rossz gondolkodás és a rossz döntések elkerülhetetlenül felhalmozódó eredménye. Egyszerűbben megfogalmazva, a kudarc nem más, mint néhány ítélőképességbeli hiba, amelyet nap mint nap elkövetünk.
És miért van az, hogy valaki elkövet egy hibás döntést, és utána olyan ostoba, hogy ezt naponta megismétli? A válasz: mert azt hiszi, hogy nem számít.
Egyesével nézve a mindennapi tetteink nem tűnnek különösebben fontosnak. Egy kis figyelmetlenség, egy rossz döntés vagy egy elpocsékolt óra többnyire nem eredményez azonnali és mérhető hatást. A leggyakrabban sikerül elkerülnünk tetteink azonnali következményeit.
Ha nem vetted a fáradságot, hogy az elmúlt három hónapban elolvass egy könyvet, akkor az önfegyelemnek ez a hiánya látszólag semmilyen közvetlen hatással nincs az életedre. És mivel az első 90 nap után semmi drasztikus nem történik veled, a következő harminc napra is meghozod ugyanazt a rossz döntést, és ez így folytatódik tovább.

Nincsenek megjegyzések: