vasárnap

A siker és a kudarc 3. rész

Mivel semmi szörnyűséges nem történik velünk, mivel nincsenek azonnali következmények, amelyek megragadnák a figyelmünket, egyszerűen átcsúszunk egyik napból a másikba, megismételjük a hibákat, gondoljuk a rossz gondolatokat, hallgatunk a rossz suttogásokra, meghozzuk a rossz döntéseket.

Tegnap sem szakadt ránk az ég, tehát amit tettünk, az valószínűleg nem volt nagyon ártalmas. Mivel nem voltak azonnal mérhető következményei, valószínűleg megismételhetjük, amit tettünk.

De ennél azért okosabbnak kell lennünk! Ha az első rossz döntésünknél ránk szakadt volna az ég, biztos azonnali lépéseket tettünk volna, hogy ne ismételjük meg még egyszer. Akárcsak a kisgyerek, aki szülei intése ellenére a forró kályhához nyúl, azonnal megtapasztaltuk volna rossz döntésünk következményeit.

Sajnos a kudarc nem kiált ránk figyelmeztetőleg, ahogy egykor szüleink tették. Ezért muszáj finomítani gondolkodásmódunkon és filozófiánkon, hogy képesek legyünk jobb döntéseket hozni. Ha erővel teli személyes filozófiánk vezet minden lépésünkben, akkor ráébredünk hibás döntéseinkre, és még inkább, ráébredünk arra, hogy valóban számít minden egyes hiba.

Nincsenek megjegyzések: