szerda

A siker és a kudarc 2. rész

Miért? Mert úgy tűnik, hogy úgysem számít. És ebben van a nagy veszély. Az, hogy nem olvasod el a könyveket, elég nagy hiba, de még nagyobb, hogy úgy gondolod, hogy ez nem számít!
Akik túl sokat esznek egészségtelen ételekből, azok a saját jövőbeni betegségükhöz járulnak hozzá, de a pillanat öröme mellett eltörpül a jövőbeni következmény. Nem tűnik fontosnak. Akik dohányoznak vagy alkoholt isznak, ugyanazt a rossz döntést hozzák meg éveken keresztül. mert azt hiszik, nem számít.
De ezeknek az elhibázott döntéseknek a fájdalma és megbánása csak elhalasztódik a későbbi évekre. A következmények ritkán azonnaliak. Ehelyett inkább felhalmozódnak, amíg elkerülhetetlenül el nem jön az elszámolás napja, és meg kell fizetnünk az árat a rossz döntéseinkért - azokért a döntésekért, amelyek a maguk idején nem is tűntek olyan fontosnak.
A kudarc legveszélyesebb tulajdonsága a tünékenység. Rövid távon úgy tűnik, hogy azok a kis hibák nem is számítanak. Nem látszik, hogy a kudarc felé haladunk. Valójában még az is lehetséges, hogy ezek az apró döntésbeli hibák akkor történtek, amikor életünkben az öröm és bőség uralkodott.

Nincsenek megjegyzések: