kedd

Tedd fontossá álmaidat 1. rész.

Írta: Jim Rohn
Ahogy átlépünk az új évbe, valamennyien érezzük, milyen lehetőségeket hozhat 2008. Nyilvánvalóvá válik a célkitűzés szükségessége. És az a jó a célkitűzésben, hogy csinálhatod egészen egyszerűen, vagy nagyon összetetten is – ahogy szeretnéd.
Az Egyéves Sikerterv elmúlt hónapját kizárólag a célkitűzésnek szenteltük, és több mint 125 oldalt írtunk a témáról. Az idő és a hely azt itt nem teszi lehetővé, de álljon itt néhány lerövidített pont a célkitűzésről az új évre.
Mindig mondtam, hogy a célkitűzés egyik oka az, hogy mi lesz belőled, ha beteljesíted. Ami lesz belőled, az mindig sokkal értékesebb, mint amit megszerzel.
Ezért olyan erősek a célok – mert részei annak az anyagnak, amiből az életünk áll. És a célkitűzés pedig az a folyamat, melynek során megteremtjük ezeket a célokat.
A célkitűzés ereje részben abból áll, hogy segít koncentrálni. Formát ad az álmainknak. Megadja azt a képességet, hogy pontosan azt tegyük, ami ahhoz szükséges, hogy elérjük azt, amire vágyunk az életben.
A cél nagy dolog, mert olyan módon késztet növekedésre és fejlődésre, amire sosem gondoltunk korábban. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, jobbá kell lennünk. Növekedni és fejlődni kell.
A célok megteremtik életünk hosszú távú jövőképét is. Sok erős, hosszú távú célra van szükségünk, hogy átsegítsenek a rövid távon jelentkező akadályokon.
Az élet olyan, hogy mindig hosszú távra nézünk, de rövid távon élünk.
A jövőről álmodunk és a jelenben élünk. Sajnos, a jelen számos akadályt állíthat elénk. De szerencsére, minél erősebbek a céljaink, annál könnyebb lesz rövid távon is azok szerint cselekedni és elérni őket.
Nézzük meg hát közelebbről a célkitűzés témáját, és azt, hogyan tehetjük hatékonnyá és praktikussá. Mik a legfontosabb szempontok, amikor céljainkat tanulmányozzuk és leírjuk?

Nincsenek megjegyzések: