vasárnap

Tedd fontossá álmaidat 4. rész Jim Rohn

Íme néhány gyakorlati lépés, amelyek segítségével figyelhetünk arra, amit a szívünk súg az álmainkról.

Szánj egy kis időt arra, hogy csendben maradj. Nagyon keveset tesszük ezt meg ebben a rohanó világban. Sietünk, sietünk, sietünk, és folyton csak a körülöttünk morajló zajt hallgatjuk.

Az emberi szív a csendes időkre való, akkor nézhetünk bele igazán mélyen. Ha azt tesszük, akkor szárnyal a szívünk szabadon saját álmunk szárnyain! Tervezz be egy kis csendes „álmodó-időt” erre a hétre.

Emberek nélkül.

Telefon nélkül.

Számítógép nélkül.

Csak te, egy jegyzetfüzet, egy toll és a gondolataid. Gondolj olyasmire, ami tényleg lelkesít. Amikor csendben vagy, gondolj azokra a dolgokra, amelyektől igazán nekilódul a véred.

Mi az, amit igazán szeretnél csinálni, akár megélhetésként, akár szórakozásból? Mit szeretnél véghezvinni? Mivel próbálkoznál, ha biztos lennél a sikerben? Milyen nagy gondolatok mozdulnak meg a szívedben az izgalom és öröm állapotában?

Ha meg tudod válaszolni ezeket a gondolatokat, akkor remekül fogod érezni magad, és beléptél az „álom-zónába”. Csak akkor tudjuk igazán megtapasztalni, hogy mik a saját álmaink, ha elértük ezt a pontot.

Írd le az összes álmodat, ahogy eszedbe jutnak. Ne gondold egyikről sem, hogy túlzottan elrugaszkodott vagy ostoba – ne feledd, most álmodsz! Engedd szárnyalni a gondolataidat, és jegyezz fel mindent gondosan.

Majd állíts fel fontossági sorrendet az álmok között. Melyik a legfontosabb? Melyik a leginkább megvalósítható? Melyiket szeretnéd a legjobban? Állítsd őket olyan sorrendbe, ahogy ténylegesen megpróbálod majd megvalósítani.

Ne feledd, mindig a tettek felé kell elmozdulni, nem csupán álmodozni.

Nincsenek megjegyzések: