hétfő

Siker és kudarc 5. (befejező) rész

Akkor láthatnánk jelenlegi tetteink következményeit. Ezzel az értékes információval felszerelkezve megtehetnénk a szükséges lépéseket, hogy hibáinkat az új, sikerorientált feladatokká változtassuk.
Más szavakkal szólva, ha megfegyelmezzük saját magunkat, hogy előre tekintsünk a jövőben, akkor meg tudjuk változtatni a gondolkodásunkat, kijavíthatjuk a hibáinkat, és új szokásokkal helyettesíthetjük a régieket.
Az egyik legizgalmasabb dolog a siker képletével kapcsolatban - a naponta végzett néhány egyszerű gyakorlattal kapcsolatban - az, hogy az eredmény csaknem azonnali. Ahogy önként napi gyakorlatokká változtatjuk a naponta elkövetett hibákat, nagyon rövid idő alatt megtapasztaljuk a pozitív eredményeket.
Ha változtatunk az étrendünkön, az egészségünk rengeteget javul már néhány hét alatt is. Ha elkezdünk tornázni, szinte azonnal sokkal energikusabbnak érezzük magunkat. Ha elkezdünk olvasni, növekvő tudatosságot és az önbizalom új szintjét érhetjük el.
Bármilyen új gyakorlatot kezdünk végezni naponta, lelkesítő eredményekre jutunk, amelyek arra késztetnek, hogy újabb gyakorlatokat találjunk ki és végezzünk. A gyakorlatok igazi varázsa az, hogy jobbá teszik a gondolkodásunkat.
Ha ma elkezdünk könyveket olvasni, naplót vezetni, tanfolyamra járni, jobban és többet figyelni, akkor holnap már a jobb jövőhöz vezető új életünk első napja van.
Ha ma elkezdünk keményebben próbálkozni, és minden területen tudatos és kitartó erőfeszítéseket teszünk, hogy az apró, tünékeny hibákat alkotó és eredményes gyakorlatokkal helyettesítsük, akkor soha többé nem fogjuk beérni az egyszerű létezéssel - ha már megismertük a lét lényegének gyümölcseit!

Nincsenek megjegyzések: