kedd

Tedd fontossá álmaidat 3.rész Jim Rohn

2. Mik az álmaid és céljaid?

Azok az álmok és célok, amelyek a szívedben és elmédben születtek. Ezek a célok különlegesek, attól az embertől származnak, akinek lenned kell, és akivé lehetsz.

Tehát a második lépés az, hogy sorold fel mindazt, amit a jövőtől vársz. Az egyik lenyűgöző dolog, ami nekünk, embereknek adatott, az a csillapíthatatlan szomjúság, amellyel egy jobb életre vágyunk, és a képesség, hogy megéljük álmainkat.

Gondold csak meg. Mélyen a szívünkbe nézhetünk, és jobb helyzetről álmodhatunk magunknak és családunknak, jobb anyagi helyzetről, jobb érzelmi vagy fizikai helyzetről, és természetesen magasabb szintű lelki életről.

De ami még erősebbé teszi ezt az egészet, az az, hogy megadatott nekünk a képesség, hogy ne csak álmodjunk, hanem dolgozzunk is ezekért az álmokért, és ne csak dolgozzunk értük, hanem értelmi képességünk segítségével tényleges tervet és stratégiát (ez a célkitűzés) is készítsünk, amellyel elérhetjük ezeket az álmokat.

Ez aztán az erő! Mik a céljaid és álmaid? Nem arról van szó, amid már van vagy amit már megtettél, hanem amire vágysz.

Leültél már valaha is egy kicsit, hogy komolyan átgondold az életed értékeit, és eldöntsd, hogy mit is akarsz valójában? Rászántad már az időt, hogy komolyan elgondolkodj, hogy csendben hallgasd a szíved hangját, hogy megtudd, milyen álmok élnek benned?

Az álmaid ott vannak. Mindenkinek vannak álmai. Lehet, hogy nyilvánvalók, lehet, hogy mélyen el vannak temetve, mert annyi éven át nevezték őket ostobának vagy gyerekesnek, de ott vannak.

Honnan tudjuk hát, hogy mik az álmaink? Ez egy érdekes folyamat, és elsősorban a figyelem művészetéhez van köze. Nem másokra kell most figyelned, hanem saját magadra. Ha másokra figyelünk, meghallgathatjuk a terveiket és álmaikat (és sokan megpróbálják ezeket ránk erőszakolni).

Ha másokra figyelünk, mi magunk sohasem teljesedhetünk ki. Csak tünékeny álmokat űzhetünk, melyek gyökerei nem nyúlnak mélyen belénk.

Nem, a saját szívünkre kell figyelnünk.

Nincsenek megjegyzések: